The space in between

Det du gör med ditt barn, och tillsammans med någon – förmodligen med den viktigaste vuxna människan i ditt liv, gör jag alltid själv. Med Jack.

När det är lördag och ni kanske åker till parken för att kolla på fåglarna ihop, eller går till glassbutiken och köper en kula vaniljglass innan ni sätter er i solen. När det är söndag och ni går till lekplatsen och bygger sandslott som ska rivas direkt eller lyssnar efter flygplanet högt där uppe. Eller när ni bara hänger där hemma i vardagsrummet och leker med miniköket och läser böcker en hel dag.
Ni gör det kanske ihop, i alla fall ibland.

IMG_3436

Ni kanske kollar på varandra då och då och tänker att ni har ett sånt fint barn ihop. Ni har det gulligaste exemplaret, visst är det så? Och titta, bara från förra veckan har det hänt så mycket! Nu har hon lärt sig att göra rörelserna till Imse vimse spindel alldeles själv eller nu kan han låtsasmata nallen med nappflaskan alldeles på eget bevåg. Det är nytt, häftigt!

Jag gör aldrig det ihop.

Ingen vet lika mycket om Jack som jag gör och ingen kan krama honom med samma tröst som jag. Ingen vet vilken lekplats som är roligast eller vilken jacka han föredrar. Ingen kör fram bilen och säger ”Hoppa in, nu åker vi på utflykt!”.

Ibland är det väldigt ensamt.

Annonser

En reaktion på ”The space in between

  1. Det skär in i hjärtat det du skriver, får en att uppskatta det man har otroligt mycket. Du verkar vara en fantastisk mamma med en helt underbar son! Det är så mycket glädje och kärlek i de bilder du lägger ut! Stor kram till er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s